Material GEOTEXTIL

O pâslă realizată din fibre sintetice folosită la amenajarea terenului, pentru stabilizare, separare, filtrare și protecție.

Materialul Geotextil

Materialul Geotextil este un material nețesut, adică o pâslă, realizată din fibre sintetice. Se folosește la lucrările de amenajare a terenului, pentru stabilizare, separare, filtrare și protecție.
Utilizând acest material, scad costurile la stabilizarea terenului, împiedică amestecarea materialelor de calitate (nisip, pietriș) cu solul, permite trecerea apei, ceea ce e important la construirea de drumuri, pavaje, terenuri de sport, căi de drenaj, bazine de apă, hidroizolații, depozite ecologice pentru deșeuri.

Diversele utilizări ale materialului

Având o bună rezistență și mare stabilitate chimică, materialul geotextil nu poluează mediul și are o durată de utilizare de peste 50 de ani. Pe scară largă se folosește în construcția de drumuri, drenarea terenurilor și clădirilor, amenajarea grădinilor și peisagistică, agricultură, bazine de apă și multe alte locuri.

Materialul GEOTEXTIL

Împiedică amestecarea materialelor de calitate (nisip, pietriș) cu solul,

Despre materialul Geotextil

Este utilizat pe scară largă în diverse construcții de clădiri, cum ar fi salubrizarea mediului, conservarea apei, inginerie municipală, grădină, peisaj, petrochimie, minerit, industria sării, agricultură, acvacultură și multe alte locuri.
Mai mult, cu proprietatea fizică bună și rezistența mecanică, materialul geotextil are o durată de viață lungă, care poate dura până la 50 de ani sau mai mult.

De ce să utilizezi materialul Geotextil?

DRENAJUL CLĂDIRILOR

Materialul Geotextil facilitează un drenaj curat și eficient, deoarece nu permite trecerea particulelor fine de noroi și nisip, și previne înfundarea stratului de drenaj. La fel, protejează hidroizolația și permite drenajul vertical al apei.

Utilizare: Se montează vertical pe langa zid, respectiv fundație, orizontal pe teren înainte de turnarea betonului, se acoperă șantul excavat înainte de așezarea țevilor pentru drenaj si a pietrișului.

ACOPERIȘURI PLANE, TERASE, TERASE VERZI

Materialul Geotextil protejează hidroizolația sau bitumul, și totodată permite stabilizarea stratului respectiv. La terasele verzi se utilizează de asemenea între nisip și pământ (iarbă) pentru separarea straturilor și drenaj.

Utilizare: Se montează în mai multe moduri: pentru protecția acoperișurilor albe, direct pe beton, înainte de stratul hidroizolant; la acoperișurile bituminoase, direct pe stratul de bitum; la terasele verzi se pune între diversele straturi de materiale de umplutură (nisip/pământ).

DRUMURI, SPAȚII DE PARCARE, CURȚI PAVATE

Materialul Geotextil are un rol de separare între materiale, permite distribuția egală a încărcăturii. Oriunde apar incărcări dinamice și punctuale, folosind acest material se obține o stabilizare a terenului.

Utilizare: Se montează orizontal, direct pe pământ, se acoperă cu nisip sau alte materiale pentru întărirea terenului (pietriș, balast), apoi se toarnă asfaltul sau se pune pavajul.

CONSTRUIREA DE PISCINE SAU BAZINE PENTRU PISCICULTURĂ

Materialul Geotextil protejează stratul rezistent la apă al bazinului de posibilele particule dure ce-l pot afecta și totodată stabilizează terenul din jurul bazinului îndepartând astfel apele freatice.

Utilizare: Se montează vertical pe langă pereții bazinului și orizontal sub fundul acestuia.

ZIDURI DE PROTECȚIE ȘI STABILIZARE A PANTELOR

Materialul Geotextil permite construirea stabilă și face drenajul apelor pluviale sau freatice, oprind astfel spălarea particulelor fine.

Utilizare: Se montează vertical pe teren sub zid și orizontal sub placa de bază.

TERENURI DE SPORT, TERENURI DE JOACĂ

Materialul Geotextil stabilizează terenul datorită funcției de separare si de drenaj.

Utilizare: La fel ca la construirea curților pavate

GEOTEXTIL

Împiedică amestecarea materialelor de calitate (nisip, pietriș) cu solul,